Zimní zbrojení: připravte si pleť na zimu!

I když to za okny tak nevypadá, zima se mílovými kroky blíží. Založte letní trička a šortky hluboko do skříně a připravte si zimní oblečení. Ale mimoto byste dámy měly připravit na chladné počasí i svoji pleť. 

S ročním obdobím se mění nejen náš šatník, ale také trochu jídelníček a měla by se změnit i péče o pleť. Zatímco ve skříni a na talíři jsou ženy ve změnách kované, v zimní přípravě pleti, potažmo zimní péči o ni, malinko pokulháváme. Ale nezoufejte – zkuste naše tipy a budete v klidu.

winter

 

Co tedy udělat, aby i vaše pleť v zimě prospívala?

Změňte lehké krémy za hutnější – těžší krémy k zimě patří. Pokožku vám vyživí a zároveň díky jejich složení i ochrání.

Více hydratujte – volte na zimu hutný, a přitom silně hydratační krém. Jen s ním budete moci pleť nejen vyživit, ale také jí dodat potřebnou hydrataci a vláhu.

extra_m-Cream

Nebojte se využívat pleťové masky – pleťové masky mají v zimě zelenou. Naneste je na obličej v zimě častěji (alespoň 2x týdně) a podpořte tak svěží vzhled pleti. Navíc je to velmi příjemný relax – jen si s maskou na obličeji pěkně pohovět a věnovat se tak sama sobě.

Masírujte obličej – můžete jemně pracovat prsty po obličeji krouživými pohyby sama, anebo se svěřit do péče profesionálů kosmetického salonu. Masáž v zimě vaši pleť obličeje krásně osvěží, prokrví a rozjasní. Také mimické vrásky po ní mizí.

Pečujte o své rty – výživný balzám na rty je v zimě nutností! I rty zimou trpí. Svůdný úsměv vašim rtům dodá přirozená hydratace pomádou či balzámem na rty.

Obměňte make up – na zimu je vhodný i hutnější make-up s vyšší tukovou a hydratační složkou. A určitě nezapomeňte na podkladovou bázi, která vyplní vrásky a vyhladí nedostatky pleti. Make up na ní také lépe drží.

exfo_line_mask

S tvářenkou to jde lépe – po make-upu patří na líčka malinko červeně. I když mráz je dokáže zbarvit krásně, uvnitř interiéru – v práci, na večírku, v restauraci či na návštěvě to neplatí. A jemná červen lícních partií vypadá přirozeně.

Zkuste výživnou řasenku – v zimě trpí nejen pleť a vlasy, ale i obočí a řasy. Zatímco obočí můžete pěstit večer jemně hydratačním krémem, řasám poskytněte výživu v séru anebo v řasence. S řasenkou jsou vyživovány po celý den, sérum jim dodá maximální doping po večerech.

 

Při výběru zimní kosmetiky – ať už pleťové či dekorativní, se vždy řiďte svým typem pleti. Je důležité, zdali se vámi zvolená kosmetika hodí pro suchou, nebo smíšenou či mastnou pleť. Jen tak předejdete nepříjemným reakcím v nepříznivém a mrazivém počasí.

A co vy? Už zbrojíte s pletí na zimu?

 

 

Autor: Pavla Košík Jelínková

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz