Dodejte pleti výživu s kyselinou listovou!

Že lidská pleť stárne, ví dnes asi každý. Věděli jste však, že se to děje již po 25 roce života? Zdá se to příliš brzy, že? Můžete tomu zabránit a dát stárnutí pleti stopku. Jak? Správnou péčí o pleť spolu se správnou a vhodnou výživou.  

 

Každá pleť zraje, tvoří mimické jemné i hlubší vrásky a kůže se stává méně pružnou a povadlou. A takovým malým zázrakem je proto pro pleť nejen známá kyselina hyaluronová a vitamín C, ale především kyselina listová

 

Kyselina listová je, když…

Jako forma vitamínu B9 je kyselina listová syntetickou variantou folátu. A folát můžete v přirozené formě najít v některých potravinách, v nichž plní nezaměnitelnou funkci pro správné fungování lidského těla. Proto je kyselina listová pro lidské zdraví velmi podstatná, jelikož napomáhá tvorbě nových buněk, přičemž podporuje i tvorbu červených krvinek, které přenášejí kyslík. A okysličení těla je nesporně důležité pro veškeré procesy v těle včetně kůže potažmo pleti. 

 

Potraviny, obsahující kyselinu listovou

Kyselina listová je ve své přirozené podobě obsažena

  • v listové zelenině, brokolici a chřestu
  • v citrusovém ovoci a jablkách
  • v obilovinách a semínkách, především slunečnicových
  • ve vejcích a mořských plodech
  • v chlebu, těstovinách a mléku

Dále ji najdete v doplňcích stravy.

 

Proč kyselinu listovou dodávat tělu ještě mimo potraviny?

Mnoho potravin kyselinu listovou neobsahuje. Tudíž má nesporný význam dodávat tělu zdravou a tepelně minimálně zpracovanou strava (smoothie, saláty, čerstvé ovoce a zelenina, zeleninové pomazánky, pyré a polévky). A též doplňky stravy s vitamínem B9. Tak zamezíte chudokrevnosti, odborně anémii. I proto je vitamin B9 označován jako vitamin života.

 

Kyselina listová a pleť

V globálu je kyselina listová důležitá i pro vaši pleť, protože fungování buněk a jejich správná obnova se úzce pojí se snižováním projevů stárnutí pleti. Mimoto kyselina listová hydratuje a chrání pokožku, podporuje její pěkný vzhled a dokáže i zamezovat projevům akné.

 

Co vše v pleti kyselina listová umí?

  • Zmírňuje projevy stárnutí – pravidelné používání kyseliny listové v kosmetice i vnitřně vede k její lepší elastičnosti, pružnosti a snazší tvorbě kolagenu. Pleť vypadá mladší, pevnější a zářivější.
  • Chrání před slunečním zářenímkyselina listová snižuje poškození DNA pleti vlivem slunečního záření. Díky kyselině listové se pleť sluněním tolik nevysušuje, potažmo se v ní netvoří tolik vrásky.
  • Zadržuje v pleti vlhkost – díky kyselině listové je pleť lépe hydratovaná, protože tato látka zamezuje vysoušení pleti. Tím podporuje efektivní a funkční kožní bariéru pro tělo.
  • Napomáhá předcházet projevům akné a vyrážkám – Pravidelné užívání kyseliny listové minimalizuje toxiny v těle, jelikož antioxidanty z vitaminu B9 snižují oxidační zátěž pleti. Tak se výsevy vyrážek a akné efektivně zamezují.
  • Efektivně odbourává pigmentové skvrny – nedostatek kyseliny listové způsobuje nadměrnou pigmentaci. A tak je zde užívání kyseliny listové i její využití v péči o pleť nasnadě. Vrátíte tak pleti svěží vzhled.

 

A to ještě není vše!

Zakomponováním kyseliny listové do stravy i péče o pleť razantně prospějete svému zdraví. Zvýšením příjmu vitaminu B9 dosáhnete krásné, pružné a zdravé pleti, bohatých a zdravých vlasů i odolných nehtů.

 folic acid

Péče o pleť s Juliette Armand Folid Acid Sérem

Kyselinu listovou naleznete v kosmetických produktech jako jsou krémy, séra, gely a hydratační přípravky. Zkuste doplnit do pleti kyselinu listovou s produktem značky Juliette Armand  Folic Acid Serum. Sérum má díky obsahu vitamínu B9 (kyselině listové) při pravidelném používání viditelné omlazující a ochranné funkce. Produkt zpomalí stárnutí pleti a zvrátí jeho projevy.

 

Kyselina listová je zde obsažena z bakteriální fermentace (bio-fermentace), tudíž má více účinků na pleť. Stimuluje metabolismus bílkovin a posiluje imunitní systém. Dává stopku nedokonalostem pleti stimulací buněčného růstu. Tím skýtá pleti nadstandardní hydratační efekt a zklidňující účinky. Mimoto sérum ochrání vaši pleť před ultrafialovým zářením. Zkrátka potlačí značně stárnutí pleti. Postačí vám nanést malé množství séra na čistou pleť a jemně jej vmasírovat.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz