Citlivá pleť: Jak o ni pečovat?

 citliva_plet

Stále více se setkáváme na našem odborném chatu s dotazy, jak se starat o citlivou pleť. Na základě těchto dotazů jsme se rozhodli doporučit vám některé produkty na cílenou péči o citlivou pleť a také přidat pár informací k citlivé pleti.

 

Věděli jste, že citlivá pleť není se může projevit u všech typů pleti?

Máte totiž pleť citlivou buď od narození, nebo získánu během vašeho života.

 

Pleť je každodenně a po celý život ovlivňována

  • životním stylem
  • nevhodnou péčí
  • zdravotním stavem

 

Mezi nejčastější příznaky citlivé pleti patří

  • podráždění
  • zarudnutí
  • dehydratace

 

Tyto příznaky mají společný problém, a to narušení přirozené lipidové bariéry. A jaké kosmetické produkty používat při péči o citlivou pleť a k posílení ochranné lipidové bariéry?

 

Pro jemné čištění  

Sensitive Cleansing Gel

Čistící gel na obličej, který je specificky vyvinutý právě pro citlivou pleť a citlivé oční okolí. Obsahuje olivový olej vylepšený čistícím komponentem – Osmopure. Navíc souznění olivového oleje s kyselinou hyaluronovou krásně hydratuje pleť a zanechává ji jemnou a pružnou. Gel tak účinně odstraňuje nečistoty a make-up, chrání pokožku před škodlivými látkami a znečistěným ovzduším. Stačí nanést malé množství gelu na celý obličej, krouživými pohyby vetřít a pak smýt ideálně jen navlhčeným tamponkem.

 

Pro okamžitou pomoc (zklidnění)

Chocolate Sensi Mask  

Tato omlazující a relaxační maska bude krásnou vzpruhou pro unavenou, mdlou a citlivou pleť obličeje. Maska zklidňuje podráždění a zanechává pleť obličeje, krku a dekoltu svěží a mladistvou. Maska je bohatá, krémová a voňavě čokoládová. Díky čokoládě stimuluje produkci b-endorfinů, které navozují pozitivní pocity pohody. Poskytuje pleti díky kakaovému máslu, karamelu, vitamín A-E a oleji Monoi de Tahiti pleti dlouhodobou hydrataci. Speciální složka Venuceane chrání pokožku před oxidačním stresem a poškozením způsobené UVA zářením. Naneste hustou vrstvu na obličej, krk i dekolt, nechte zaschnout a odstraňte vodou.

 

Timemachine Calming Mask   

Jednorázová prémiová zklidňující maska pro citlivou pleť účinně bojuje proti vráskám, rozjasňuje, vyživuje, regeneruje, obnovuje a normalizuje pleť obličeje. Je to maska bohatá na zklidňující aktivní látky pro citlivou pleť. Účinnými přísadami jsou placenta, trehalóza a kaviár. Spolu navyšují vstřebávání kyslíku do pokožky a podporují správnou činnost pokožky. Komplexně chrání vaši pleť a předchází poškození buněk způsobené ultrafialovými paprsky.

 

Azulene Calming Mask  

Zklidňující a hydratační maska, která je vhodná pro všechny typy pleti, ale ideální je pro citlivou pleť a podrážděnou pokožku, kterou příjemně hydratuje a zklidňuje od různých podráždění. Maska je jílová, azulenová a s výtažky z heřmánku, aloe a panthenolu. Obnovuje díky složení přirozenou rovnováhu a obranyschopnost pleti. Mimoto hojí mikro ranky a pomáhá pokožce absorbovat záněty. Obsažený Lipopeptid Calmosensin napomáhá pokožce udržovat svěžest a mladistvost.

 

Séra pro cílenou obnovu lipidové bariéry

Provital D3 sérum

Dostává se vám do rukou multi ochranné sérum, vhodné pro všechny typy pleti, ale především skvěle zatočí s atopickou dermatitidu a ekzémem. Znatelně snižuje podráždění pleti a chrání před UV zářením. Sérum obsahuje provitamín D, který navyšuje funkci kožní bariéry, působí antimikrobiálně.

 

Ceramide Sérum   

Hydratační sérum je určeno pro dehydratovanou a unavenou pleť. Obsahuje ceramidy, jež pomáhají regulaci a uspořádání vrstev lipidů stratum corenum. Ty jsou supportem k tvorbě kožní bariéry a ochrany před stresem. Sérum efektivně hydratuje, omlazuje a zlepšuje tonus pokožky a její elasticitu. Eliminuje nedokonalosti pleti a vrásky.

 

Hydra Repairing Sérum

Hydratační obnovující sérum pro všechny typy pokožky, které obsahuje Bifidus bakterie a mléčné bílkoviny. Stimuluje díky nim enzymatický systém pokožky a je schopno identifikovat a opravit poškozené DNA buněk. Je vylepšeno o Ceramidy 3B napomáhající regulaci lipidů z vrstvy stratum corneum a zároveň posiluje a regeneruje kožní bariéru. Maximální hydratace zlepšuje strukturu pleti, především zralé a stárnoucí, ale i jako preventivní ochrana.

 

Krémy pro cílenou obnovu lipidové bariéry

Hydra Calming Cream  

Zklidňující a silně hydratační krém pro citlivou a podrážděnou pleť je zklidňujícím řešením. Díky obsahu Celligentu, Glycofilmu, Dermasoothu, aloe vera, d-panthenolu a heřmánkového oleje efektivně snižuje zarudnutí pokožky, hydratuje a chrání citlivou pleť. Složky komfortně chrání pleť před volnými radikály, oxidačním stresem a snižují záněty a zarudnutí. Zároveň pomáhají k obnově správné funkce kožní bariéry a snížení transdermálního úbytku vody.

 

Extra Moisturizing Cream  

Hydratační, zpevňující krém je určen pro všechny typy pleti, a zvláště suchou a dehydrovanou pleť, které díky složení napomáhá získat její ztracenou pevnost a hadrataci. Kombinuje kyselinu hyaluronovou s mini kyselinou hyaluronovou, které silně hydratují a pěstí i citlivou pokožku. Výtažek z rostliny Myrothamnus a vitamínu C komfortně pečuje o pleť a zlepšuje její elasticitu a kožní bariéru.

 

Hydra Repairing Cream  

Hydratační, regenerující krém je silným bojovníkem proti stárnutí. Dává těmto známkám na pleti stopku a účinně regeneruje, obnovuje, ošetřuje nejen citlivou pleť obličeje, krku i dekoltu. Složky krému spolu efektivně a silně stimulují enzymatický systém a opravují poškozené DNA. Krém je ideální parťák pro zotavení po intenzívním peelingovém ošetření.

 

Juliette Armand = luxusní peče na úrovni

Značka Juliette Armand bude příští rok slavit 30 roků své úžasné existence. Její produkty jsou jedinečné z mnoha důvodů.

 

  • všechny produkty jsou vyrobeny v laboratořích JA podle výrobní směrnice EU pro kosmetiku (SPV)
  • vědecký tým specialistů se podílí při výběru přírodních přísad, konzervantů a na přísné mikrobiologické kontrole všech surovin a konečného produktu
  • Juliette Armand se zavazuje, že provozuje svoji činnost s respektem a s ohledem k přírodě, lidem a budoucnosti

 

Věřte, že krása není marnivost, kosmetika není luxus. Jsou to produkty, které splňují potřeby zdravé pokožky a sebeúcty.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz