Restartujte svoji pleť: na jaře je nejlepší doba

jaro1

 

Každé roční období vyžaduje péči o sebe sama potažmo pleť a pokožku. Jarní období není výjimkou. Základem všeho jsou ale stále stejná pravidla. Po dlouhém zimním období je vaše tělo a pleť v útlumu. Nyní je ten ideální čas na to pokožku, a především pleť probudit. Stačí si udělat plán, v něm jednoduchá pravidla a tyto kroky pravidelně realizovat.

 

Říkejte tomu třeba Jarní restart a ono to půjde samo. Odbourejte postupně ve svém jarní restartu zašedlou a unavenou pokožku z přemíry pobytu uvnitř v přetopených místnostech a v suchém vzduchu, z nedostatku slunce, a naopak venkovního přebytku mrazu a chladu.

 

Jak na jarní restart pokožky?

  • Jarní úklid – revidujte své kosmetické pomocníky dle data spotřeby
  • Základem péče je mocná trojka kroků – důkladné a pravidelné čištění, pečlivá hydratace a důsledná ochrana.
  • Pleť čistěte ráno i večer čistícími pleťovými gely, nebo pěnami.
  • Poté tonizujte vhodným tonikem
  • Občas (1-2x týdně) použijte peeling či exfoliační krém
  • Hydratujte, ale ve stylu light
  • Využijte sluneční ochranu

 

Jarní úklid v kosmetice

Před samotným restartem udělejte inventuru svých zásob. Revidujte veškeré své zásoby kosmetiky i kosmetických pomůcek ve formě houbiček, štětečků a špachtliček. Vše nevyužívané a dlouho uchovávané odstraňte. Zkontrolujte také data spotřeby. Tímto jarním úklidem eliminujete prošlé nebo dlouho uchovávané produkty na pouze čerstvé, využívané a také vhodné pro jaro.

 

Čištění je základem krásné pleti

Aby se po zimě pleť zbavila odumřelých buněk a zašedlosti, je důležité ji pečlivě a pravidelně čistit. Proto pleť čistěte ráno i večer čistícími pleťovými gely, nebo pěnami. Poté ji tonizujte tonikem vhodným pro váš typ pleti. Zhruba 1x týdně můžete použít peeling, který odbourá odumřelé buňky.

 

Kvalitní výsledek si zajistíte s exfoliačním krémem Cacao Exfoliating Cream od značky Juliette Armand. Je to jemný peelingový krém, který velmi šetrně čistí póry a odstraňuje odumřelé buňky. Mimoto rozjasňuje pleť což podpoří výtažek mořského elastinu, který obsahuje.

 

Zakomponujte 1až 2 x týdně i pleťové masky – čistící, jež pleť krásně vyčistí. Tady pomůže maska Green Argile Mask značky Juliette Armand, které krásně vyčistí smíšenou, mastnou a aknózní pokožku.

 

Hydratujte, ale ve stylu light

Jaro chce odlehčení, tudíž i těžké hutné krémy vhodné na zimní období vyměňte za lehčí a s light příznakem. To jsou krémy na bázi vody a s lehčí texturou a kompozicí. Ty pleť nezatíží ale naopak osvěží.  Vláhu a hydrataci potřebuje každá pleť ať je jakéhokoli typu. Hydratovaná pleť je svěží, pružná vypnutá a hebká.

 

Pomůže vám Multi Hydrating Cream značky Juliette Armand, který pleť krásně zvláční a poskytne jí potřebnou a hlubokou hydrataci. Krém je vhodný pro všechny typy pleti. Pleť můžete podpořit i správným pitným režimem. Můžete však využít i hydrataci spolu s liftingem. To umí Lifting Cream od značky Juliette Armand, který způsobí zpevnění, osvěžení nejen obličeje, ale i krku a dekoltu.

 

Využijte sluneční ochranu

Vráskám ais nikdo nezabrání úplně, ale můžete je eliminovat správnou péčí o pleť. K této péči neodmyslitelně patří i ochrana pleti proti slunci a UV záření. Sluníčko je sice příjemné, ale umí udělat pěknou neplechu na nechráněné pokožce. Bez ochrany krému s vyšším SPF faktorem se dnes neobejdete. Pomoci si můžete i tónovacím krémem, i ty dnes obsahují SPF ochranu.

 

Výbornou službu vám udělá Color Control Cream, což je komfortní krycí a hydratační krém na obličej pro všechny typy pokožky s ochranou SPF 10 od značky Juliette Armand. Vybrat si můžete mezi dvěma odstíny – tmavším a světlejším. Druhou možností je ochrana před sluncem v podobě gelu Sun Film Face gel s SPF 30, což je luxusní bezolejový a lehce zbarvený opalovací krém lehké konzistence vhodný pro všechny typy pleti. Gel obsahuje antioxidanty, zmírňuje podráždění pokožky a chrání ji před oxidačním stresem.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz