Péče o pleť: krása a zdraví zároveň – druhý díl

vrbovka

 

Jak již bylo řečeno v první části článku, tak ani sebelepší kosmetička nedokáže zázraky bez kvalitních produktů. A v produktech Juliette Armand se snoubí komfortní péče, luxus a vysoce kvalitní aktivní látky bez konzervačních látek, parfemací a minerálních olejů.

Většina těchto aktivních složek pochází z výtažků rostlin, jež přežívají v těch nejextrémnějších podmínkách ekosystémů naší planety. V minulém článku jsme vám některé představili, nyní přinášíme další. I pro tyto rostliny platí, že ve své domovině čelí drsným přírodním podmínkám, na něž se adaptují a bojují tak zde srdnatě o své místo.

Ekosystémy, z nichž rostliny pochází jsou

  • Vysokohorská oblast
  • Oceány a moře
  • Deštné pralesy
  • Africká savana
  • Ekologicky čisté prostředí

 

Vysokohorská oblast: Kanadská vrbovka

Kanadská vrbovka alias Vrbovka malokvětá nebo také Vrbovka úzkolistá je léčivá bylina rostoucí pouze ve vysokohorských oblastech Alp, Severní Ameriky, Kavkazu a Ruska. Perličkou je, že v Česku roste druh vrbovky považovaný za plevel. Druhou perličkou je, že Severoamerický indiánský kmen Dena'ina si tuto bylinu cenil natolik, že Vrbovka patří od roku 1957 mezi symboly teritoria Yukon, nacházejícího se v severozápadní části Kanady.

Kanadská vrbovka, respektive její extrakt se hojně využívá ve fytoterapii. Léčivka je bohatá na flavonoidy a antioxidanty, má tudíž skvělé protizánětlivé účinky. Proto se její vlastnosti využívají jako aktivní složka i v kosmetických produktech, především určených na aknenózní pleť. Působí totiž protizánětlivě, má zjemňující účinky a napomáhá regulovat produkci mazu. Vrbovka rovněž lehce stahuje póry, zklidňuje pleť, odbourává zarudnutí a zlepšuje celkový tonus a vzhled pleti. Mimoto chrání pleť před nadměrnou tvorbou vrásek.

Vrbovku obsahují produkty Juliette Armand z řady Purification specificky vyvinuté pro léčbu a redukci akné.

  • Clarifying Face Foam – hloubkově čistící pěna specificky vyvinutá pro aknózní, mastnou a smíšenou pleť
  • Clarifying Cleanser Gel – čistící gel na obličej pro aknózní a mastnou pleť
  • Clarifying Active Lotion – čistící tónovací voda na pleť pro aknózní a mastnou pokožku
  • Clarifying Stick – tyčinka k přímému použití na akné pupínky, pro aknózní pleť
  • Clarifying Active Mask – zklidňující, čistící maska pro aknózní, mastnou, a podrážděnou pokožku
  • Clarifying Active Cream – intenzivní krém specificky navržen a zaměřen na pokožku náchylnou na akné
  • Clarifying Tinted Cream – tónující krém, který kryje aknózní a mastnou pokožku

 

Oceán a moře: Venuceane

Domovem slané vody je Venuceane, což je biotechnologický produkt z kultury mikroorganismu zvaného Thermus thermophilus kultury. Ten žije v Kalifornském zálivu v USA v extrémní hloubce 2000 metrů při 75°C a tlaku 200Atm. Je to jedinečný přírodní antioxidant, jež zpomaluje působení volných radikálů a chrání buňky a pokožku před poškozením UVA zářením a infračervenému stárnutí pokožky vlivem slunečního záření. Venuceane minimalizuje stárnutí a tvorbu vrásek, ztrátu pružnosti a matný vzhled pleti

Venuceane obsahují tyto produkty JA

  • Eye Shine Sérum –oční sérum obsahující Matrixyl tetra peptid, který vyhlazuje vrásky a aktivuje produkci kolagenu, kyseliny hyaluronové
  • BODY FLUID SPRAY SPF 30 - tekuté tělové mléko ve spreji s ochranou proti slunci pro všechny typy pokožky
  • Sun Film Face Bliss SPF 50+ - Vysoce ochranný opalovací krém s lehkou a jemnou texturou pro všechny typy pleti
  • SUN FILM Face Gel SPF 30 - bezolejový a lehce zbarvený opalovací krém pro všechny typy pleti

 

Oceán a moře: Chaluha bublinatá

Chaluha bublinatá alias Fucus Vesiculosus, patřící mezi mořské řasy je také obyvatel slané vody. Najdete ji v chladnějších mělčích vodách především Severního a Baltského moře. Obsahuje zelený chlorofyl a má vysoký obsah stopových prvků a minerálů (jód, železo, vápník). Chaluha patří k vysoce efektivním pomocníkům při zpevňujících a vyhlazujících kosmetických ošetřeních, jelikož navyšuje pružnost pokožky a stimuluje mikrocirkulaci. Tentýž efekt má v kosmetických produktech značky Juliette Armand.

Řasy obecně působí na detoxikaci pleti a správný obsah tuku v buňkách, proto i v produktech Juliette Armand (hlavně v tělových) najdete více druhů řas, a to z různých oblastí vodní říše. 

Chaluhu obsahují tyto produkty JA

  • Chlorophyll Firming Mask – zpevňující, čistící maska na obličej a hruď určená pro smíšenou pleť
  • Lipofykia Gel – vysoce účinný zahřívací gel pro tělo trpící celulitidou a topickým tukem
  • Celluslim Mask – zpevňující a remodelující maska

 

O dalších ekosystémech a produktech Juliette Armand čtěte v pokračování a třetím díle tohoto článku.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz