Opálená pleť nebo nadměrné vrásky? Co (ne)chcete více?

Slunce, ta velká kulatá zářivá a žhavá věc na obloze, je zdrojem dobré nálady, tepla a paprsků, které v určité míře našemu organismu prospívají. Napomáhají totiž tvorbě a vstřebávání vitamínu D do těla. Ovšem slunce má i devastující účinky – především pro pokožku a pleť.

Vědecké studie prokázaly, že pobyt na slunci nejen podporuje produkci vitamínu D a krásné opálení, ale i rychlejší stárnutí pleti. A tak je zde dilema – mít opálenou pokožku a pleť nebo si přivodit nadměrné vrásky? Co (ne)chcete více?

Sluneční záření má silný vliv na vzhled vaší pokožky a pleti obličeje. Způsobuje markantní stárnutí pleti. Opakovaný pobyt na slunci způsobí, že bude váš vzhled o několik let starší než u těch, kteří sluníčku tolik neholdují.

Dle vědeckých studií, které zkoumaly na tři stovky žen ve věkovém rozmezí od třiceti do sedmdesáti let bylo prokázáno, že pleť vlivem slunce stárne rychleji, a nejvíce je to znát na zralé pleti ve věku nad 50 let, kde je účinek UV záření ze slunce nesilnější.

Proč tomu tak je? Je to dáno změnami v pleti vlivem věku, kdy pokožka mění strukturu, je tenčí, více citlivá, také hrají roli hormonálními změny v organismu (menopauza) a svůj díl má i znečištěné životní prostředí, hektický způsob života, stres a nepravidelná i nevyvážená strava. To vše se postupem času a věku na pokožce a pleti podepisuje.

Změňte to a mějte opět své tělo a pleť s pokožkou pod kontrolou! Není to nemožné, když dodržíte několik zásad.

  • Používejte vždy dobrou, prověřenou a kvalitní kosmetiku vhodnou pro váš typ pleti. To, co je vhodné pro suchou pokožku, není dobré pro smíšenou nebo mastnou.
  • Využívejte nejen sluneční kosmetiku (opalovací krémy a krémy po opalování) ale i ostatní krémy a třeba i podkladové báze a make-upy s UV ochranným faktorem (SPF nad 25, ideálně však SPF okolo 40 až 50)
  • I když je venku pod mrakem, tak sluneční paprsky mají vliv na vaši pleť, proto bez UV ochrany nevycházejte ani v tyto dny.
  • V zimě a obzvláště na sněhu je odraz slunečních paprsků velmi silný, a tak má své místo sluneční ochranná kosmetika ochrana i v tomto případě.
  • V parných dnech noste pokrývku hlavy, stiňte si obličej i když jste natřeni krémem s UV ochranou.
  • Neopalujte se v době od 11 do15hodin, kdy je slunce nejsilnější a nejvíce devastující pro pleť.
  • Jak v zimě, tak v létě s době slunečního svitu noste sluneční brýle, díky nimž ochráníte křehkou pokožku okolo očí a zamezíte v této partii obličeje tvorbě vrásek.
  • Pomozte si speciální kosmetikou, která vaši ochranu pleti znásobí.

vitam_c_ban

Jedním z takových prima kousků je Vitamin C sérum. Produkt značky Julietette Armand obsahuje aktivní vitamín C ve stabilizované formě s glukózou, které mají vysokou účinnost. Čistí a regeneruje pleť, přičemž odbourává její nadměrnou pigmentaci a podporuje tvorbu kolagenu, čímž efektivně zamezuje tvorbě vrásek.

Sérum je vhodné pro všechny typy pleti. Postačí nanést malé množství na čistou pleť obličeje, krku a dekoltu a jemně vmasírovat. Se sérem bude vaše pleť krásně hydratovaná, svěží, zdravá, zářivá.

Autor: Pavla Košík Jelínková

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz