Dermaváleček v otázkách a odpovědích

Co byste chtěli o dermaválečku vědět, než jej začnete využívat? Máte otázky, na které byste rádi znali odpověď? Zde jsou nejčastější dotazy i s odpověďmi týkající se o dermarolleru.

roller

1. Proč jej používat, tedy jak dermaváleček pomůže?

Je to speciální komponent pro péči o pleť. Obsahuje mikrojehličky o určité délce. Při využití dostanete výživné a účinné látky z kosmetických produktů hlouběji do pokožky. Dermaváleček pomůže účinnějšímu efektu těchto produktů v boji se stárnutím pleti, redukci vrásek, jizviček a strií.

2. Jak dermaváleček funguje?

Díky mikrojehličkám se rolováním po pleti utváří drobné vpichy v pokožce. Těmi se lépe a účinněji dostanou látky z kosmetických preparátů hluboko do pokožky. Pravidelné využití dermaválečku podporuje tvorbu kolagenu a elastinu v pleti. Tím redukuje stávající vrásky, jizvy a další kožní vady.

3. Jaký dermaváleček si pořídit? 

Dermaválečky mají různě dlouhé mikrojehličky. Pro domácí využití je vhodný dermalorrel s délkou jehliček 0,25 mm. Delší jehličky už patří do rukou odborníka jako jsou kosmetička, lékař, školený odborník. Ideální je dermaváleček s titanovými jehličkami. Titan je antibakteriální a zlacení pomáhá k vyšší sterilitě.

4. Jak správně využívat dermaváleček?

Dermalorrel použijte jen na suchu a čistou pleť. Proto ji před každým využitím důkladně očistěte a zbavte všech nánosů dekorativní a pleťové kosmetiky, ale i prachu a potu. Také ruce si důkladně omyjte a potřete antibakteriální emulzí. Dermaváleček používejte večer před ulehnutím.

5.Jak na rolování?

Před samotným využitím rolleru si svůj obličej vizuálně rozdělte na části – čelo, levá a pravá tvář, nos a brada. Začněte na vybrané části obličeje a jemně rolujte válečkem 4 x tam a zpět. Pak změňte směr rolování. Po dokončení naneste na danou ošetřenou část obličeje vybrané sérum. Nakonec naneste zklidńující, hydratační krém.

6. Lze váleček využít i jinde než na obličeji?

Ano. Váleček je možné použít také na další části těla, a to kupříkladu pro odstranění strií a jizev, přičemž postup využití je stejný jako na pokožce obličeje.

roller2

7. Je váleček vhodný pro všechny typy pleti?

Dermalorrel s jehličkami 0,25 mm je vhodný pro všechny typy pleti. Dermaválečky s delšími jehličkami již nejsou vhodné na senzitivní a nadměrně citlivou pleť.

8. Jakou kosmetiku po ošetření válečkem používat?

Dermaroller je vhodné používat se speciální řadou sér a kosmetiky, jež je doporučena pro využití i v kombinaci s válečkem. Různé typy kosmetických produktů pomáhají k řešení a redukci různých obtíží pleti.

roller3

9. Jak často lze dermaváleček využívat?

Dermaroller lze cca 1 – 2x týdně . Je však dobré zjistit si, zdali podráždění pokožky z předchozího využití již odeznělo. Po určitém čase lze frekvenci postupně navyšovat.

10. Jaká je údržba dermaválečku?

Po každém použití dermaroller důkladně opláchněte studenou převařenou vodou a vydezinfikujte vhodným přípravkem. Uložte jej na suché místo, ideálně a nejlépe do pouzdra.

11. Jak dlouho dermalorrel vydrží?

Dermaváleček vám vydrží velmi dlouho. Je to však odvislé i na častosti jeho využití. V případě denního používání se doporučuje vyměnit dermaváleček 1 x za půl roku. Jen tak budou jehličky stále ostré a dostatečně efektivní v pleti.

12. Mohu ho používat dohromady s někým v rodině?

Dermaroller byste z hygienických důvodů neměli s nikým sdílet. Při spoluužívání by mohlo dojít k přenosu nevhodných, bakteriálních a škodlivých látek.

Více informací o dermaválečku zde: Microroller

Klíčová slova: dermaváleček, dermalorrel, pleť

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz