Není kyselina jako kyselina: AHA kyseliny propívají kráse

aha kyseliny

 

Současnost nabízí v péči o pleť mnohé výdobytky doby, o nichž si mohly naše babičky a prababičky nechat zdát. Bezesporu sem patří AHA kyseliny, které jsou boomem doby. A není divu, jsou to skutečné kouzelnice ve světě kosmetické péče o pleť.

 

Co jsou AHA kyseliny? Jsou to alfahydroxylové kyseliny, které se hodí pro všechny typy pleti od mastné a akenózní, přes suchou a normální až po tu citlivou. To vše napříč generacemi, protože se stárnutím pleti dokáží pěkně zatočit – eliminují jemné vrásky, nadměrnou pigmentaci, pajizévky a další nedokonalosti pleti.

 

Věděli jste, že AHA kyselin je sedm druhů?

Patří mezi ně

  • kyselina glykolová
  • kyselina mléčná
  • kyselina mandlová
  • kyselina jablečná
  • kyselina salicylová (z vrbové kůry)
  • kyselina citronová
  • kyselina vinná
  • kyselina maleinová

Z výčtu je jasné, že se jedná převážně o ovocné kyseliny, které hrají prim jak v pěstění pleti, tak i pokožky těla.

 

Různá velikost molekul

Jednotlivé AHA kyseliny se různí velikostí svých molekul, což vede k různé schopnosti průniku do kůže. Platí, že čím větší molekuly AHA kyselina má, tím se více hodí pro citlivou a jemnou pleť. A naopak čím menšími molekulami AHA kyselina oplývá, tím je vhodnější pro normální a smíšenou pleť. Kupříkladu mezi trpaslíky se svými molekulami patří kyselina glykolová. Dokáže tudíž rychle, efektivně a velmi účinně proniknout do vrstev kůže.

 

Kyselina mléčná má již trochu větší molekuly, ale s podobným (i když pomalejším) účinkem jako glykolová. Tato AHA kyselina je k pleti velmi šetrná a je také nejčastěji využívanou AHA kyselinou v kosmetice. A kyselina mandlová je díky svým větším molekulám ideální parťákem pro citlivou a jemnou pleť.

 

Co vše AHA kyseliny umí?

Jak již bylo řečeno, AHA kyseliny umí redukovat jemné vrásky, eliminovat hyperpigmentaci, pajizévky a další nedokonalosti pleti, ale i odbourávat odumřelé kožní buňky. Také pleť a pokožku krásně hydratují a udržují v ní vlhkost. Dá se říci, že každá z kyselin umí něco, a pokud se spojí v kosmetickém produktu několik AHA kyselin dohromady, máte možnost využít jejich efekt souběžně.

 

Péče o pleť s AHA kyselinami

Na AHA kyseliny narazíte buď v kosmetických salonech při profesionální péči o pleť, ale dnes je obsahují i běžně dostupné kosmetické produkty. Pro pěstěnou a dobře ošetřovanou pleť a pokožku můžete využít produkty luxusní značky Juliette Armand. Tyto kosmetické přípravky vám nabízí exkluzivní a komfortní péči na úrovni. Zkuste tři kroky k rozmazlení vaší pleti a pokožky s Juliette Armand!

 

Krok první: Rozzářeně čistá pleť

Taková bude vaše pleť s AHA Preparation Lotion. Toto tonikum na obličej slouží k dosažení  tonizované, zregenerované a krásně rozzářené pleti. Obsahuje kyselinu mléčnou, glykolovou, výtažek květu pivoňky a vilínu, alantoin a A-Bisabolol. V toniku obsažené AHA kyseliny glykolová a mléčná působí lehce peelingově, přičemž pleť revitalizují a krásně vypínají. A to vše bez nějakého podráždění nebo vysušení pokožky. Další složky v toniku působí regeneračně, antibakteriálně, zklidňují a krásně rozjasňují pokožku. Tonikum tak skýtá pleti ochranu a hodí se pro všechny typy pleti. Naneste jej na odličovací tampon a jemně vetřete do pokožky.

 

Krok druhý: Mladá a omlazená pleť

S AHA Smoothing Cream můžete ošetřit každý typ pleti a dostanete omlazený a mladistvý obličej. Obsahuje AHA kyseliny mléčnou, glykolovou, mandlovou a mimo ně také kyselinu hyaluronovou. Dále výtažek pupečníku asijského, Aloe vera, keratoplast a A-Bisabolol. Jedinečný a krásně vstřebatelný krém působí jemně exfoliačně, hydratuje a ošetřuje pleť s tím, že ji omlazuje a zpevňuje. Po ošetření budete mít zářivou a svěží pleť. Stačí nanést jemně na obličej. 

 

Krok třetí: Komfortní péče o tělo

S AHA Liposlim Cream dostáváte masážní, relaxačně zpevňující a zeštíhlující krém. Kromě AHA kyselin glykolové a mléčné, obsahuje krém kofein, Ecoslim a Isoslim komplex, keratoplast, výtažek z rostliny Ruscus, heřmánkový olej a panthenol. Je ideálním parťákem pro celulitidu a uložený topický tuk. Masáží těla krémem odstraníte odumřelé buňky, posilujete proces obnovy, přičemž Ecoslim a Isoslim komplex vám pomáhá s lipolýzou, spalováním tuků a zpevněním těla. Krém se dobře vstřebává do hloubky pokožky bez mastných stop na jejím povrchu. Prostě jej vmasírujte do úplného vstřebání. Krém je ideální pro normální, smíšenou i suchou pokožku.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz