Na pleť i vlasy s vitamínem C! Aneb proč využívat kosmetiku s vitamínem C?

 vitamin c_2022_1

 

Vitamín C je právem považován za vitamín krásy. V kosmetice má své stěžejní a nenahraditelné místo. Víte, proč byste měli využívat při péči o svoji pleť a vlasy produkty s vitamínem C?

 

Vybrat si dnes ideální kosmetiku není vůbec lehké. Na trhu je tolik produktů, že se v jejich množství mnohdy ztratíte, a pak už vůbec nevíte, po čem sáhnout. Vězte, že s vitamíny nikdy neprohloupíte! Vitamínové produkty mají své ojedinělé kouzlo. Řečí totiž problémy jak vnější a vzhledové, tak i vnitřní, které sice nejsou viditelné, ale v případě, že je využijete, vyzařujete navenek pohodu, zdraví a krásu.

 

Když se řekne vitamíny

Vitamíny jsou organické sloučeniny nezbytné pro správný růst, vývoj a funkci celého lidského organizmu, případně jen některých jeho orgánů. Tyto složky jsou součástí mnoha enzymatických aktivit v těle každého z nás. A vitamíny patří také ke složkám, které si naše tělo neumí samo vytvořit, ale přitom je potřebuje pro své kvalitní fungování. Vitamíny bychom tedy neměli doceňovat a skutečně si je dopřát. Avitaminóza (nedostatek některého vitamínu) může totiž v těle spustit mnoho nepříjemných ba i fatálních reakcí. A jak si je dopřát? Může vitamíny přijmout ve stravě, nebo také aplikovat zevně na podporu největšího orgánu lidského těla, kterým je naše kůže ve všech svých vrstvách.

 

V tucích či ve vodě?

Vitamíny se dělí na rozpustné v tucích a rozpustné ve vodě. Vitamíny rozpustné v tucích je zapotřebí držet v rovnováze, aby nám nechyběly (při omezení tuků ve stravě) nebo naopak nepřebývaly (při přílišném holdování tučné stravě). Patří sem vitamín A, D, E a K.

Vitaminy rozpustné ve vodě jsou velmi lehce vstřebatelné, nadbytek z těla odchází močí, a tak nejsou pro tělo natolik problematické jako vitamíny rozpustné v tucích. K vitamínům rozpustným ve vodě náleží vitamin B1 – thiamin, B2 – riboflavin, B3 – niacin, B5 – kyselina pantothenová, B6 – pyridoxin, B7 – biotin, B9 – kyselina listová, B12 – kobalamin a vitamín C – kyselina askorbová.

 

Když se řekne vitamín C

Vitamín C alias kyselina askorbová, je nejen vitamínem rozpustným ve vodě, ale i složkou, která velmi podporuje zdravý organismus. Jedinou vadou je, že si jej neumíme vytvořit v těle sami, a proto jej potřebujeme přijímat dostatečně s potravou a dalšími produkty.

 

Ozdravující bojovník vitamín C

Pozitivní efekt dostatku vitamínu C pro lidský organismus je evidentní. Co vše „umí“?

  • je to posilovač imunity a obranyschopnosti organismu
  • také je preventivním prostředkem proti nachlazení a virům, čímž snižuje jejich náloži i závažný průběh onemocnění
  • podporuje vstřebávání železa i dalších vitamínů do těla
  • céčko je silně antioxidační a antistresové, což napomáhá kuřákům a lidem žijícím ve velkém stresu či hodně sportují
  • umí bojovat proti stárnutí, což je evidentní při využití zevně na pokožce u kožních problémů, ale i pro zjasnění, prozáření, pružnost, omlazení pleti a anti-age péči
  • pomáhá produkovat kolagen k udržování pojivových tkání a hojení malých i větších zranění

 

Účinek vitamínu C na pokožku a pleť

Na pokožku působí vitamín C stejně jako silný antioxidant a ochrana buněk před volnými radikály, díky čemuž odbourává pigmentové i stařecké skvrny a krásně sjednocuje, okysličuje a tonizuje pleť. Je také suportem před slunečními paprsky a sluncem obecně, mimoto má vitamín C regenerační a protizánětlivé účinky, kdy značně urychluje hojení drobných zranění a jizviček po akné. Když k tomu přičteme fakt, že se díky vitamínu C lépe daří exfoliace pleti (olupování) a že umí zabránit poškození kolagenových vláken, čímž zpomaluje stárnutí kůže a  redukuje mimické linky a vrásky, máme jasno. Vitamín C je pro pleť něco jako ozdravná kůra s mnoha benefity, k nimž můžeme přičíst ve finále i pevnější, pružnější a krásně zářivou pleť. 

 

Efekt vitamínu C na vlasy

Ani na vlasy byste neměli Céčko zavrhovat. Tento vitamín je doslova čarodějem při péči  o suché, roztřepené a barvením poškozené vlasy. Vlasy jsou díky vitamínu C zářivé a lesklé. Céčko dokáže vaši hřívu krásně zregenerovat, ochránit před slunečními paprsky a zamezit jejímu vysušování. Vlas po celé délce hydratuje a vyživí. Navíc ve vlasové pokožce podporuje tvorbu kolagenu, čímž značně zkvalitňuje vlasy a jejich růst. Je rovněž dobrou prevencí proti vypadávaní vlasů.

 

Co lze využít?

Luxusní kosmetika Juliette Armand má pro vás celou armádu produktů s vitamínem C. Stačí si jen vybrat.

  • Storyderm Vitamin C brightenink mask - komfortní bělící maska s aminokyselinami a vitaminem C, která pleť rozjasní, sjednotí, hydratuje, obnoví, zklidní i zpevní. Lze ji objednat i v setu 2+1
  • Juliette Armand Vitamin C Serum, je hydratační a antioxidační sérum o objemu 20 ml pro všechny typy pokožky.
  • Dermagenetic Vitamin C Serum Plus o objemu 50ml je velmi efektivní a silné obnovující a zdokonalující sérum s vitamíne C, antioxidačním a proti-stárnoucím efektem, vhodné pro citlivou pleť a oční okolí.

A mnohé další produkty značky Juliette Armand najdete zde

 

Linky v textu:

https://www.ja.cz/nadmerna-pigmentace/vitamin-c-brightening-mask/

https://www.ja.cz/produkty/set-2-1-vitamin-c-brightening-mask/

https://www.ja.cz/serum-hydratace/juliette-armand-vitamin-c-serum-20ml/

https://www.ja.cz/serum-nadmerna_pigmentace/dermagenetic-vitamin-c-serum-plus-50ml/   

 

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz