Retinoidy: univerzální pomocníci

RETINOIDY UNIV POMOCNÍCI

 

Ať už potřebujete oživit pleť, opravit její poškození, zbavit se akné, nebo vyzmizíkovat nějaké ty vrásky, ve všem vám mohou být nápomocny retinoidy. Co je jejich kouzlem a v čem jsou tak výjimečné? A co jsou vlastě zač?

 

Když se řekne retinoidy

Retinoidy jsou kosmetické složky, respektive látky, vycházející z vitamínu A. Je jich celá řada, přičemž nejdůležitější jsou retinol a retinal. Původně byly určeny jen k řešení akné v dermatologii, ale v současnosti jsou retinoidy užívány stále více k omlazení, eliminaci vrásek a výrazné stopce stárnutí pleti. 

 

Využití retinoidů v praxi

V dermatologii retinoidy stojí za výrazným pokrokem v péči o pleť. Využívají se ve formě gelů, krémů nebo jako séra. Napomáhají rychlejšímu dělení kožních buněk a omezují vady (jizvičky a keratózy) po již odumřelých buňkách v pleti. Výrazně řeší sílu a rozsah akné, ale dokáží rovněž zkvalitnit mastnou a problematickou pleť.

 

Akné, třes se!

Pokud se trápíte se silným a rozsáhlým akné, je aplikace retinoidů je na místě. Umí totiž to, co jiné kosmetické látky ne. Co vše v boji s akné retinoidy zvládnou?

 

  • do hloubky pročistí vaši pleť
  • odbourávají rychle odumřelé kožní buňky
  • krásně zredukují kožní maz
  • doslova „umetou cestu do kůže“ ostatním účinným látkám z kosmetických produktů
  • retinoidy rovněž působí preventivně proti ucpávání pórů, což má značný vliv na menší rozsev akné a vznik dalších pupínků
  • díky tomu pomáhají eliminovat vznik pajizévek z akné

Produkty s Retinoidy ZDE

 

Omlazujte pleť s retinoidy

Malý retinoidový zázrak ale s bojem proti akné nekončí. V pleti tyto látky nastartují i tvorbu kolagenu, čímž dojde k postupnému vyhlazení vrásek, pleť se krásně zpevní, kontury obličeje jsou celistvější a pevnější. Suma-sumárum je celkový vzhled pleti výrazně omlazen.

 

A to ještě není vše! Retinoidy aktivují vyšší produktivitu cév, čímž dochází ke kvalitnější  cirkulaci krve v kůži, ta je pak nejen lépe okysličena, ale i vyživena. Navíc retinoidy zatočí s pozůstatky poškození pletí foto-stárnutím. A pokud jim dáte šanci dlouhodobě, zredukují jemné mimické linky a vrásky, ba co víc, zregulují také i nadměrnou pigmentaci.

 

Zmírní tak projevy skvrn, pih, ale keratitidy (zhrubnutí kůže) nebo solární komedony. Ty se totiž objevují ve zralém věku na partiích vystaveným slunci po delší dobu. Solární komedony bývají tzv. otevřené a černé, nebo uzavřené s bílou hlavičkou. A dobrou zprávou pro osoby  potýkající se s rosaceou je fakt, že retinoidy pomohou i zde, přičemž při dlouhodobější aplikaci mohou tuto nemoc značně zmírnit. 

 

RETINOIDY

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz