Čím potěšíte vaši pokožku?

clanek_ingredience

 

Víte dobře jakou máte pokožku a co jí prospívá? Možná ano, ale znáte sedmu nejlepších složek kosmetických produktů, které dodají vaší pleti luxusní a komfortní péči?

Určitě sledujete při výběru kosmetických přípravků složení. Je ale často příliš odborné a mnohokrát i dost nepřehledné. Víte, které složky byste měli v kosmetice upřednostnit?

 

Sjednocující element: Retinol

Retinol je derivát vitamínu A, který je parádním parťákem na pigmentové skvrny, pajizévky, vrásky a elasticitu vaší pleti. Najdete ji v mnoha omlazujících, vitalizujících i korektivních kosmetických produktech. Ideální je v nočních kosmetických řadách, přičemž vaše pleť dostává noční podporu, která se přes den projevuje svěží, mladistvou a sjednocenou vizáží.

Tip! Nourishing Cream - Vyživující krém bohatý na vitamíny A, E a retinol.

 

Malý zázrak: kyselina hyaluronová

Máte ji ve své pleti vždy, ale s věkem ubývá, a tak není od věci jí po třicítce pokožce dopřát i v kosmetických produktech. Krémy, séra nebo speciální kosmetické řady s kyselinou hyaluronovou jsou nejen cool, ale především účinné. Hyaluron dodá pleti hydrataci, má antioxidační a regenerační efekt, a umí krásně vyzmizíkovat jemné mimické vrásky.

Více si o této zázračné složce kosmetiky přečtete v našem speciálním článku: Jsem kyselina hyaluronová

Tip! Hyaluronic Acid Serum - Hydratační, zpevňující sérum pro všechny typy pokožky.

 

Energie pro pleť: Vitamín C

Vysoce energizující, vitalizující a antioxidační vitaminová péče pro pleť s Céčkem je důležitá a jedinečná. Dodává pokožce rozjasňující a svěží vzhled, přičemž krásně koriguje únavu pleti i kruhy pod očima. Díky němu se vaší pleti volné radikály vyhnou a vaše pleť bude působit zdravě, svěže a odpočatě.

Tip! FORTE C 12% - Sérum čistého vitamínu C pro všechny typy pokožky.

 

Čištění s AHA kyselinami

Správné a důkladné čištění pleti je důležité k tomu, aby netrpěla podrážděním a záněty. Proto jsou tu AHA kyseliny, které se využívají k domácímu nebo chemickému odbornému peelingu. Tyto kyseliny odbourávají odumřelé buňky a napomáhají pleti k regeneraci buněk nových. Zkrátka dodávají pleti jakýsi AHA efekt.

Tip!  AHA Preparator Lotion - Tonikum na obličej pro zregenerovanou a rozzářenou pleť s obsahem AHA kyselin pro vyrovnání pH pokožky

 

Pružná pleť s kolagenem

Kolagen je zárukou pružnosti a elasticity pleti, pojivové tkáně a kloubů s chrupavkami. V pleti má jednoznačně svůj podíl na svěžím, vypnutém a hladkém vzhledu. Kolagen stejně jako kyselinu hyaluronovou máte v pleti přirozeně, ale s věkem ho markantně ubývá. Proto není od věci jej dodat pleti v kosmetice.

Tip!  Collagono -  nejnovější nutriční doplněk stravy pro zlepšení pevnosti a zdraví pokožky zevnitř. Integruje jedinečnou a klinicky prokázanou antiaging složku: Peptan TM hydrolyzovaný kolagen.

 

Jedinečné peptidy

Vysoce účinné peptidy jsou silným protivníkem proti vráskám a jejich eliminaci. Peptid Acetyl Hexapeptide-8, tzv. ARGIRELINE® také mimoto působí na přirozenou hladinu hydratace v pleti a velmi efektivně dodává pleti jemný a mladistvý vzhled. Peptid Pentapeptide-18 zvaný LEUPHASYL® tvoří pětice aminokyselin, jež parádně doplňují a koexistují s ARGIRELINE®. Dohromady jsou tyto dva peptidy účinným a efektivním pomocníkem pro vyhlazení a omlazení pleti se zpevňujícím efektem srovnatelným s botoxem.

Tip! Thavma Hydra Lifting Cream - Hydratační krém, který zpevňuje a ošetřuje mimické vrásky. Je určen pro korektivní ošetření vrásek způsobené svalovými kontrakcemi v obličeji.

 

Jak pečujete o svoji pleť vy?

 

 

Autor: Pavla Košík Jelínková

Klíčová slova: peptidy, ARGIRELINE®, LEUPHASYL®, kolagen, kyselina hyaluronová

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz