Jsem kyselina hyaluronová

Jistě jste o mě již slyšeli. Nelze mě přehlédnout. Jsem dnes aktuálně v téměř každé reklamě v médiích týkající se krásy, mladosti, pleti a vrásek. A není se co divit. Jsem totiž jedinečná.

Nejsem žádnou novinkou, pomáhala jsem již v šedesátých a sedmdesátých letech v lékařství, a to především v léčbě popálenin, hojení ran i tkáně bez jizev, při nemoci kloubů, v chirurgii a očním lékařství. Očím pomáhám doposud jako součást očních kapek, roztoků a při výrobě kontaktních čoček.

Seznamte se: jsem kyselina hyaluronová

Chcete být mladé, stále krásné a mít mladistvou pleť bez vrásek? Tak si mě pořiďte! Jsem kyselina hyaluronová a umím dát stopku stárnutí a učinit return vaší pleti minimálně o několik let (nebo desítek let). Na nadarmo se mi říká novodobý elixír mládí.

Jsem látka, která se vyskytuje přirozeně i ve vašem těle. Nacházím se především v pojivových a nervových tkáních, nebo v kloubní tekutině. Ovšem nejvíce jsem obsažena v kožním pojivu. Problém však nastává, když je mě ve vašem těle příliš málo, což se děje s přibývajícím věkem.

Říká se mi polysacharid a jsem jednoduchou molekulou s velkou molekulovou hmotností. Umím perfektně vázat vodu, a tak dokáži udržovat vaši pleť zdravou, hydratovanou a spolu s kolagenem i pružnou, svěží a s minimem vrásek. Jsem prostě stopka stárnutí pleti.

Co vše vám mohu nabídnout?

  • mám skvělé regenerační schopnosti
  • vyhlazuji jemné linky a vrásky v obličeji
  • díky tomu vám pomohu proti stárnutí pleti a jejím známkám
  • mám také antioxidační schopnosti, čímž vaši pleť chráním před vlivem znečištěného prostředí
  • váži na sebe vodu, a tak výborně a dlouhodobě hydratuji pokožku
  • vaše pleť bude díky mně krásně vláčná a nevysušená
  • urychlím hojení všech problematických částí pleti, protože umím řešit vyrážky a defekty pokožky
  • chráním pokožku i před UV paprsky slunce
  • jsem ideálním parťákem pro citlivou pleť, kterou dokáži zklidnit
  • vyživím vaši pokožku hluboko do jejích úrovní a zaručím tak její omlazení a jas
  • vaše okolí bude žasnout, jak bude vaše pleť svěží a zářivá
  • mimoto odbourávám vznikání větších pórů pokožky a nerovnoměrnou pleť jemně vyhlazuji

Bonus navíc – jsem vhodná nejen na pleť

Ano, nejen pro pokožku jsem přínosná. Mohu vám pomoci ozdravit i vlasy a nehty. Ty dokáži důkladně hydratovat a vyživit i chránit, a to obzvláště v létě, kdy sluneční paprsky mají velkou sílu.

Najdete mě v kosmetických produktech především v pleťových krémech, sérech, ale i pleťových a tělových vodách a gelech. Mimoto jsem součástí estetické medicíny, kde se uplatňuji v injekčních výplních, při omlazení pleti a korekci vrásek.    

Stravou k mé lepší produkci

Nějak jinak než mě dodat přímo do pleti nelze, buď se vám v těle dostatečně tvořím nebo nikoli. Pomoci mé produkci ale můžete pojídáním vhodné stravy, která podpoří moji tvorbu ve vašem organismu. Především je to sója a sójové výrobky, červené víno a obsažena jsem také v jedné bylince – lopuchu větším, z nějž je ideální pro vaše tělo extrakt.

Líbím se vám? Tak si mě pořiďte!

Autor: Pavla Košík Jelínková

Klíčová slova: kyselina hyaluronová, omlazení, vrásky

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz