Ceramidy: páka na zdravou pleť se stopkou stárnutí

ceramidy_1

 

Toužíte po zdravé pleti, která je zároveň hydratovaná, sjednocená a mladistvá? Pak zkuste kosmetické produkty s ceramidy!

 

Ceramidy jsou pojem, který často slýcháte, někdy o něm čtete, ale de facto moc nevíte, oč se vlastně jedná. Přitom jsou výborným supportem i prevencí pro vaši pleť a setkáte se s nimi nejvíce v anti aging kosmetice pro ženy.

Ceramidy sice neumí to, co kolagen, nebo třeba kyselina hyaluronová, ony totiž umí pleť podpořit také hodně, ale vlastně tak trochu jinak a nepřímo než zmíněné látky. Jak tedy ceramidy působí?

 

Když se řekne ceramidy

Ceramidy jsou sloučeniny mastné kyseliny a sfingosinu, takzvané lipidy. Vyskytují se zcela přirozeně v buněčných membránách a patří tak k hlavním složkám svrchní vrstvy pokožky. Působí zde jako bariéra a ochrana pokožky. Ideální jsou z dlouhodobého hlediska pro preventivní využití, protože efektivně zkvalitňují pokožku, pleť a její vzhled.

 

Skrytí útočníci

Ochrana pokožky před škodlivými vlivy prostředí, volnými radikály a různými mikroorganismy, to je cílená práce ceramidů v kosmetice. Protože ať chceme či nechceme, útočníci a různé patogenní škodliviny se vyskytují všude kolem nás, a mohou pleť méně či více poškodit, způsobit různé kožní nemoci či záněty.

 

Hydratovaná = zdravá a svěží

Ceramidy mají ještě jednu parádní vlastnost, a to tu, že umí zabránit pokožce, aby ztrácela vodu. Tím neskonale silně přispívají k hydrataci pleti a jejímu svěžímu a zdravému vzhledu a výborné kvalitě.

Samozřejmě když nebudete vést přiměřeně zdravý životní styl, budete se málo hýbat, nepobývat na čerstvém vzduchu a jíst příliš tučná a sladká jídla, pít liry kávy a mlsat hodně čokolády a k tomu budete pokožku zanedbávat, nepomůže vám na pleť nic, ani ceramidy

 

ceramidy2

 

Ceramidové sérum je cool

Takové sérum s ceramidy do značky Juliette Armand na pokožku působí jako výborný ochránce a hydratant, přičemž příjemně pleť jako takovou omlazuje a vylepšuje její elasticitu. Mimoto odbourává nebo alespoň zmírňuje nedokonalosti pleti, vrásky a strukturu samotné pokožky. Hodí se pro smíšenou, suchou a normální pleť.

 

Mladistvost a jasnost pleti

Komplex ceramidů obsažený v séru pleť dlouhodobě nejen hydratuje, ale krásně regeneruje, přičemž podporuje při denním užívání její pevnost a kontury obličeje. Je doslova elixírem mládí pro dehydratovanou a unavenou pokožku.

 

Stačí sérum nanést v malém množství na čistou pleť a jemně vmasírovat až do úplného vstřebání do pleti.

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz