Péče o pleť: krása a zdraví zároveň – třetí díl

V druhé části článku jsme zmínili dva ekosystémy, z nichž rostliny v produktech luxusní kosmetiky značky Juliette Armand pochází, a to vysokohorskou oblast a moře s oceány. V třetím díle se zaměříme na další tři oblasti, díky nimž je kosmetika Juliette Armand tak jedinečná.

 

Které to jsou?

  • Deštné pralesy
  • Africká savana
  • Ekologicky čisté prostředí

 

I tady jsou extrémní podmínky, kterým rostliny a další přírodní komponenty čelí, aby přežily a obhájily si své místo v této své domovině.

 

Deštný prales v Amazonii: Kakaovník

Amazonský prales je domovinou Kakaovníku pravého. Je zajímavý a stále zelený strom. Jeho listy nejenže dorůstají po celý rok, ale po celý rok kakaovník i kvete, přičemž květy rostou přímo na jeho na kmeni a tlustších větvích.

Zrna kakaovníku pojímají v sobě obrovské množství minerálů a vitamínů (hořčík, železo, draslík, chrom, vápník, manganu, zinek, měď, vitamíny A, C, E a řadu B), jedním z nejlepších zdrojů vitamínu C. Z kakaovníku se získává také látka zvaná Theobromin, která se využívá i v kosmetice.

 

kakaovnik

 

Věděli jste, že vlastní název Theobrominu pochází ze dvou řeckých slov, theo-bůh a brosi-pokrm? Čili se jedná vlastně o pokrm bohů? A že piliny z kmene stromu kakaovníku také obsahující Theobromin a jemně a bez podráždění dokáží piliny z kmene kakaovníku rovněž obsahující Theobromin, jemně odstranit odumřelé kožní buňky, přičemž pleť navíc revitalizují? 

Theobromin je látka, která způsobí v cévách zvýšení mikrocirkulace, a to se odráží na pokožce jejím rozjasněním a revitalizací. Všechny minerály a vitamíny spolu s ním působí na pleť velmi pozitivně.

 

Teobromin obsahují produkty JA

  • Cacao Exfoliating Cream – exfoliační krém Šetrně odstraňující odumřelé buňky, čistící póry a rozjasňující pleť
  • Chocolate Sensi Mask – omlazující a relaxační maska na obličej pro unavenou, mdlou a citlivou pokožku

 

Africká savana: Máslovník africký

Máslovník africký alias Karité nebo Shea, je posvátný strom, rostoucí v oblasti Nigérie, Ghany, Mali a Burkiny Faso. Podle tradice se plody stromu nesmí trhat, ale ze země je mají povolenou sbírat jen ženy a pouze ony prý znají prastarou recepturu pro výrobu másla Karité.

 

Máslovník africký alias Karité je 100% bambucké máslo je čistý přírodní kosmetický produkt. Obsahuje mimořádně vysoký podíl vzácných rostlinných sterolů, nenasycených mastných kyselin, kyselinu skořicovou, hojivé vosky, karitény a vitamíny. Toust směsí dokonale hydratuje a regeneruje velmi suchou a namáhanou pokožku, zjemňuje ji a zvláčňuje a zamezuje vzniku strií.

 

maslovnik_afr 

Máslo má také protizánětlivé účinky, urychluje a usnadňuje hojení popálenin a drobných oděrek. Zklidňuje a regeneruje pokožku postiženou ekzémy a lupénkou a zároveň zvyšuje odolnost kůže vůči infekcím a dalším chorobám. Poskytuje tak pokožce optimální péči a ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy prostředí jako je slunce vítr a mráz. Bambucké máslo je ideální kosmetika k regeneraci a výživě pleti obličeje i celého těla, a to i u dětí.

 

Máslovník obsahují tyto produkty JA

  • Body Butter – hydratační tělové máslo vhodné pro suchou pokožku
  • Moisturizing Body Cream – hydratační tělový krém s bohatou výživou
  • Brightening Cream – rozjasňující krém pro pleť s nadměrnou pigmentací a skvrnami
  • Caviar Ω3 - Ω6 Mask - maska na obličej s omega 36 mastnými kyselinami
  • Retinoid C Cream – revitalizační a antioxidační krém na obličej pro všechny typy pokožky
  • Hydra Calming Cream – zklidňující, hydratační krém na obličej pro citlivou a podrážděnou pleť
  • Hydra Repairing Cream – zvláčňující a regenerující hydratační krém
  • Multi Hydrating Cream – zvláčňující a hluboce hydratační krém

 

Ekologicky čisté prostředí: Červený jíl

Červený jíl alias terrasol je přírodní jemně mletý prášek s obsahem minerálních látek bez chemických úprav. Ručně se těží ve vybraných a kontrolovaných ložiscích. Má všestranné využití a může se používat i pro vnitřní použití jako superpotravina. V kosmetice se využívá k výrazné podpoře tvorby kolagenu, pokožku zároveň zvláčňuje, revitalizuje a krásně rozjasňuje.

 

Červený jíl obsahují tyto produkty JA

  • Lifting Mask – zpevňující a silně liftingová maska
  • Caviar Ω3-Ω6 Mask – maska na obličej s omega 36 mastnými kyselinami
  • Celluslim Mud Mask – zpevňující a remodelující maska

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz