Micelární voda, proč je tak důležitá?

 micely 

Čistá pleť je základem jejího krásy a zdraví. Aby taková byla, kromě správného postupu je nutno používat i vhodné kosmetické produkty. Ideálním je micelární voda.

Mnozí jsou k jejímu využívání skeptičtí, ale málokdo skutečně ví, co to micelární voda opravdu je.

 

Když se řekne micely…

Micely jsou takzvané shluky molekulových kuliček zvaných tenzidy. Ty na sebe dokáží perfektně navázat nečistoty a odstranit je z pleti. Jak to udělají? Prostě nečistotu a mastnotu pleti obklopí, uzamknou a přestěhují do roztoku, který se z pokožky následně odstraní. Navíc, jsou-li tenzidy hodně kvalitní, přenášejí výživné aktivní látky do pleti, umí ovlivnit celkovou konzistenci micelární vody a tím rozhodují o její kvalitě.

 

Přírodní nebo syntetické tenzidy?

Věděli jste, že existuje hned několik druhů tenzidů? Tenzidy mohou být přírodní nebo syntetické.

 

  • Přírodní tenzidy mají formu rostlinných olejů. Ty krásně šetrně stahují v tucích rozpustné částice vodě odolného make-upu a další nečistoty pleti bez jakéhokoliv podráždění a vysoušení.
  • Syntetické tenzidy odstraňují nečistoty s make-upem agresivním stylem s pomocí mechanického drhnutí. To samozřejmě pleti neprospívá, dráždí ji a ničí přirozenou ochrannou bariéru pleti.

 

Šetrné řešení existuje - u značky Juliette Armand!

Nezoufejte však, šetrné řešení na bázi přírodních tenzidů existuje. Je jím Micellar Cleansing Foam/Water značky Juliette Armand, což je micelární voda, která je produktem s olejovými micely, vhodná pro všechny typy pleti včetně té senzitivní.

 micelarka ban

 

Co vše Micellar Cleansing Foam/Water obsahuje?

  • Extrakt z aloe vera
  • Sodium levulinate
  • Sodium anisate
  • A zmíněné olejové micely

 

Aloe Vera extract

Extrakt je přírodním koktejlem obsahujícím kormě vitamínů A, E, a také aminokyseliny, enzymy a dalších neuvěřitelných dvě stovky prospěšných látek. Mix tudíž umí mnohé – pleť hydratuje, regeneruje a působí jako antioxidant.

 

Sodium levulinate

Je to de facto sodná sůl kyseliny levulové, která se kosmetice se využívá jako antimikrobiální konzervační přísada, prodlužující životnost produktu a jeho aciditu v balanci. Přítomnost kyseliny tudíž značně navyšuje odolnost přípravku i samotné ošetřované pleti vůči mikrobiálním infekcím. Zajímavostí kyseliny levulové je, že se získává derivací kukuřičného škrobu a hojně využívaná je v kojeneckých produktech.

 

Sodium anisate

Je to sodná sůl kyseliny anýzové, která je odvozována z fenyklu nebo bazalky a je oblíbenou složkou přírodní kosmetiky. Pomáhá udržet vyrovnané pH pokožky, přičemž ji krásně zklidňuje. Je ideální složkou produktů pro čištění pleti, při akné a sklonům k zanícení, protože umí hloubkově čistit pleť a odbourává mikrobiální množení. Zabraňuje vzniku choroboplodných zárodků.

 

A správným a šetrným čištěním je pak vaše pleť připravena na další kroky péče o ni – hydrataci, omlazení i anti aging.